Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی طی تذکری به وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله گفت: به اصل "برگشت پذیری" که یک اصل مهم مرمتی هست در این پروژه حساس توجهی نشده است.

به گزارش خبرگزاری برنا از اصفهان، ناهید تاج الدین در تذکری به وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اظهار کرد: با توجه به شرایط بحرانی گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان،  مرمت این گنبد امری اجتناب ناپذیر بوده است، تصمیم درستی که به روش نامناسب اجرایی شده و حساسیت های جامعه میراث فرهنگی کشور را برانگیخته و از طرفی پس از اتمام مرمت و بروز معایب ، ایرادات ناشی از برچیدن و نصب کاشی ها مشخص نگردیده و به انتقادات  کارشناسان و خبرگان این حوزه پاسخی داده نشده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از طرفی شواهد نشان دهنده این است که به اصل "برگشت پذیری" که یک اصل مهم مرمتی هست در این پروژه حساس توجهی نشده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه اد: چرا پروژه ای با این اهمیت فاقد مدارک مطالعاتی، نتایج آزمایشگاهی مصالح قدیم و جدید، پروتکل اجرایی و نظارتی بوده است؟ و اگر وجود دارد چرا در اختیار کارشناسان و منتقدین قرار نگرفته است؟

تاج الدین خاطرنشان کرد: نظر به اینکه تاکنون پیگیری های فعالین میراث و کارشناسان این حوزه در خصوص مشخص شدن روند اجرای پروژه های حساسیت برانگیز با پاسخ شفافی روبه رو نشده است و تداوم این امر به بی اعتمادی فعالین میراث فرهنگی و نگرانی های موجود دامن خواهد زد، ضرورت دارد نسبت به بررسی جوانب امر ،رسیدگی به  قصورات مسولان مربوطه و جبران خسارات وارده به این‌بنای تاریخی اقدام و طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تمامی اسناد پروژه ها برای مطالعه منتقدان، در اختیار کارشناسان و منتقدان قرارگیرد.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی مرمت تخریب گنبد مسجد شیخ لطف الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۹۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در مجموعه تاریخی نقش رستم خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، علیرضا عسکری چاوردی گفت: در اثر بارندگی‌های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب‌گرفتگی شد و در پی آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ داده است.

وی افزود: در حال حاضر تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.

عسکری با بیان اینکه بخشی از فرونشست‌های رخ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است افزود: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده بارو‌های خشتی نقش رستم برمی‌گردد که طی این بارندگی‌ها بخش بارو‌ها و آوار‌های رسوب شده باستانی دچار رانش شد.

وی گفت: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

انتهای پیام/424/.

 

دیگر خبرها

  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • افتتاح هتل و آغاز اجرای تله کابین خوشاکو در ارومیه
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند