Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریدون اللهیاری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با بیان این که وضعیت نابسامانی را در گنبد این مسجد تاریخی شاهد هستیم، افزود : سال گذشته اقدامات مرمتی بر روی گنبد مسجد شیخ لطف الله انجام شد که بازتاب‌های فراوانی در رسانه‌های داخلی و خارجی به همراه داشت که مراجع مختلف راجع به آن اظهار نظر کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان ادامه داد: در نهایت مرمت بخشی از گنبد از نظر متخصصان و صاحب نظران حوزه فنی میراث فرهنگی کشور بررسی قرار گرفت و در جلسه مشترک شورای تخصصی پایگاه‌های میراث جهانی کشور با شورای فنی استان روند مرمت تایید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی ادامه مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله براساس مطالعات انجام شده و بر روی ترک‌های جدید مورد بحث و بررسی جامع قرار می‌گیرد.

اللهیاری بیان کرد: در نهایت مقرر شد به همان روشی که کار مرمت انجام گرفته بود با ادامه چند ترک دیگر گنبد مسجد شیخ لطف الله انجام شود.

وی با بیان اینکه موانعی در اجرای مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله وجود دارد، بیان کرد: در راستای تامین منابع مرمت این گنبد با همکاری همراهی استانداری، مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه تلاش می‌کنیم تا بخش به بخش این اقدام صورت بگیرد.

در همین ارتباط  با موضوع مرمت گنبد این مسجد روز گذشته جلسه ای با حضور عباس رضایی استاندار اصفهان در استانداری برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اضافه کرد: بنا بر اهمیت گنبد مسجد شیخ لطف الله مطالعات هر بخش برای مرمت صورت گرفته و اجرا می‌شود.

وی افزود: هیاتی به عنوان گروه مشاوران این پروژه بزرگ در نظر گرفتیم و صاحب نظران و متخصصانی که در حوزه مرمت بنا و باستان شناسی کار کردند در سطح ملی و استان به مشاوران اضافه کردیم تا همه علاقه مندان میراث فرهنگی با اطمینان خاطر شاهد انجام مرمت باشند.

اللهیاری با بیان اینکه بیش از سه میلیارد تومان برای مرمت کامل گنبد مسجد شیخ لطف الله نیاز داریم، اظهار داشت: بیش از محدودیت تامین منابع ضرورت هماهنگی برای اجرای پروژه مورد نیاز است.

وی تصریح کرد: مرمتگران پیشکسوت به اقدام سریع در خصوصی مرمت گنبد این مسجد اذعان داشتند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان با اشاره به اینکه تکه‌هایی از گنبد مسجد شیخ لطف الله ریزش داشته است، اظهارکرد: کاشی‌های این گنبد ریشه دار و آجری هستند اما ملات و زیرسازی آن به صورت کامل از بین رفته ولی بر روی بدنه حفظ شده است.

 کرونا سال جاری ۲ هزار میلیارد تومان به گردشگری اصفهان خسارت زد

وی با اشاره به خسارت کرونا به میراث فرهنگی استان گفت: متاسفانه کرونا ادامه یافت و وضعیت نامناسبی را شاهد هستیم به طوری که آسیب‌ وارده این بیماری قابل ملاحظه است که  در ۶ ماه نخست سال جاری حدود ۲ هزار میلیارد تومان به گردشگری استان خسارت وارد شده است.

به گفته وی بخش صنایع دستی استان هم با بحران قابل توجهی روبه روست.

مسجد شیخ لطف الله یکی از مسجدهای تاریخی و شناخته شده در ضلع شرقی میدان امام خمینی(ره) است. این مسجد به فرمان شاه عباس اول و در مدت هجده سال بنا شد و مقابل عمارت عالی قاپو و در همسایگی مسجد امام واقع است.

معمار این مسجد استاد محمدرضا اصفهانی پسر حسین بنا اصفهانی بود. این مسجد به نام یکی از علمای بزرگ عصر صفوی به نام شیخ لطف الله جبل عاملی نامیده شد.

در استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی این استان شناسایی شده و یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نام‌های میدان امام (نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

برچسب‌ها گردشگری مسجد شیخ لطف الله اختصاصی ایرنا اصفهان مرمت بنای تاریخی پروندهٔ خبری گردشگری و میراث فرهنگی نصف جهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری مسجد شیخ لطف الله اختصاصی ایرنا اصفهان مرمت بنای تاریخی گردشگری مسجد شیخ لطف الله اختصاصی ایرنا اصفهان مرمت بنای تاریخی اخبار کنکور گنبد مسجد شیخ لطف الله میلیارد تومان میراث فرهنگی صنایع دستی مرمت گنبد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۲۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«رضا سپهوند» از حوزه خرم‌آباد به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

مجلس دوازدهم یک مجلس ترکیبی از گرایش‌های سیاسی و احزاب مختلف از جمله اصولگرایان، جبهه پایداری، اصلاح طلبان، مستقلین و … خواهد بود.

مهم‌ترین موضوعی که باتوجه‌به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده موردتوجه قرار بگیرد، چیست؟

برای دستیابی به توسعه متوازن در کشور و توسعه لرستان که شعار بنده نیز هست باید مشکلات مهمی از جمله رفع بیکاری و اشتغال جوانان، پیگیری مسأله سدسازی و تخصیص حقابه لرستان و جذب سرمایه گذاری از طریق بخش خصوصی و نهادهای عمومی و … مورد پیگیری قرار بگیرد. در این زمینه نیز پیگیری مسائل مربوط به توسعه استان از طریق تأمین منابع کافی برای رفع این مشکلات به طور جدی مورد توجه قرار دارد و پیگیری می‌شود.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون بودجه، انرژی، توسعه، اقتصاد و کمیسیون صنایع و معادن

مهم‌ترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟

بیکاری مهمترین چالش حوزه انتخابیه بنده «خرم آباد، دوره چگنی و بخش‌های تابعه» است. رفع این مشکل نیازمند بودجه و اعتبارات کافی و همچنین جذب سرمایه گذاری مناسب در این استان است. مهمترین راهکار برای تأمین بودجه کافی جهت رفع این مشکل نیز اجرای قانون توازن مناطق محروم است که بر اساس آن ۳ درصد از کل درآمد دولت به صورت سالانه به استان‌های محروم اختصاص پیدا کند.

کد خبر 6079995

دیگر خبرها

  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • خرید ماشین‌آلات برای شهرداری‌، نیازمند تخصیص اعتبار است
  • آبرسانی به دهدشت غربی نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان
  • احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • ارتقای شاخص‌های عمران شهری بجنورد نیازمند ۱۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟