Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@22:08:52 GMT

از فرونشست زمین تا مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۹۴۲۵

از فرونشست زمین تا مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، حدود یک ماه پیش سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور به عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی دستور داد تا سفری به اصفهان داشته باشد و به وضعیت این استان رسیدگی کند. استانی که در تعداد آثار تاریخی ثبتی و تولید صنایع دستی همچنین تعداد حضور گردشگران رتبه اول را در ایران دارد، اما هنوز وضعیت مدیرکل آن نامشخص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرغامی امروز بالاخره به اصفهان آمد و بازدید خود را از میدان نقش جهان آغاز کرد. او به مسجد امام (ره)، سردر قیصریه، عالی قاپو و مسجد شیخ لطف‌الله رفت و از نزدیک از پروژه‌های مرمتی بازدید داشت، بازدیدی که البته تا آن زمان خبرنگاران حضور نداشتند.

بیشترین پرسشی که از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اصفهان شد، به تعیین تکلیف انتصاب مدیرکل مربوط بود؛ او در اینباره به خبرنگاران گفت: قرار شد که روشن بشود چکاری می‌خواهیم بکنیم و بحث اداره‌کل استان اصفهان به زودی حل خواهد شد. انشالله مدیرکل خوب و شایسته با هماهنگی استان در روزهای آینده معرفی خواهیم کرد. مدیرکل میراث فرهنگی اولین پاسدار و حافظ میراث فرهنگی در استان خواهد شد. به دنبال بهترین گزینه‌ای هستیم که در شرایط اصفهان بتواند سیاست‌ها و راهبردها مارا اجرا کند.

افزایش بودجه پروژه‌های مرمتی

وزیر میراث فرهنگی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره وضعیت پروژه‌های مرمتی استان اصفهان از جمله پروژه گنبد مسجد شیخ لطف‌الله نیز توضیح داد: وضعیت مرمت مجموعه آثار و ابنیه تاریخی ما بی هیچ وجه شایسته این سابقه تمدنی نیست و باید فکر اساسی برای آن کرد. بودجه‌ها کفاف انجام پروژه‌های مرمتی را نمی‌دهد، در اصفهان دو هزار بنای تاریخی داریم و طبق برآوردی که در سال ۱۳۹۵ انجام شده، برای مرمت این ابنیه پنج هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است. این درحالی است که اعتبار اصفهان در حوزه مرمت ۳۰ میلیارد تومان است، با این بودجه بیش از ۱۰۰ سال طول خواهد کشید که این مرمت‌ها انجام شود!

وی افزود: بودجه ۱۴۰۱ آخرین مراحل تصویب خود در دولت را گذارند، شب گذشته در جلسه‌ای با رئیس جمهور گزارشی از وضعیت اسفناک ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی و گرفتاری‌هایی که در حوزه مرمت وجود دارد به ایشان ارائه کردیم.

ضرغامی اظهار داشت: رئیس جمهور با اطلاعاتی خوبی که داشتند، همراهی کامل با درخواست‌های ما کردند و قرار شد در بودجه ۱۴۰۱ نسبت به سال‌های گذشته بودجه مرمت افزایش قابل توجهی داشته باشد. این تغییرات در ردیف‌ها و تبصره‌های بودجه رخ خواهد داد و بخشی از کار نیز انجام شده است. امیدواریم با افزایش بودجه‌ها در اصفهان که جایگاه ویژه‌ای در میراث فرهنگی کشور دارد، اقدامات قابل قبولی انجام شود.

نخبگان درباره مسجد شیخ لطف الله تصمیم می‌گیرند

وزیر میراث فرهنگی درباره سرنوشت مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله تاکید کرد: اخیراً جلسه‌ای با نخبگان و پیشکسوتان حوزه میراث فرهنگی از جمله اساتید دانشگاه، استادکاران و باستان‌شناسان برگزار شد و هفته آینده جلسه دوم با تعداد دیگری از نخبگان این حوزه برگزار خواهد شد. هدف از این نشست‌ها استفاده از ظرفیت ارزشمند نظری و تئوری این اساتید است و حرف‌های این اساتید مبنای تصمیم‌گیری برای شده است.

وی اضافه کرد: این جلسات را ادامه خواهیم داد و تصمیمات آن را در میدان عمل نشان می‌دهیم، اصفهان و پروژه مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله یکی از جدی‌ترین مصادیق این جلسات خواهد بود.

ضرغامی با اشاره به اعطای اختیارات ویژه به مدیرکل استان‌های خاص در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نظیر اصفهان، توضیح داد: به طور کلی سیاست‌های من تمرکززدایی و اعطای اختیارات ویژه به تمام استان‌ها است که بتوانند در محل تصمیمات ویژه را بگیرند و نیازی برای هماهنگی با مرکز نداشته باشند. حتماً اصفهان یکی از مصادیق جدی این تصمیم‌گیری است.

در حد توان برای جلوگیری از آسیب فرونشست کار خواهیم کرد

وزیر میراث فرهنگی درباره مساله فرونشست در آثار تاریخی اصفهان نیز گفت: متأسفانه خشکسالی و سایر پدیده‌های جوی اثرات مختلفی گذاشته و یکی از حوزه‌های تاثیرپذیرفته از آن میراث فرهنگی است. در سفری که به اصفهان دارم آخرین وضعیت فرونشست در آثار تاریخی را بررسی خواهم کرد. آن بخشی از کار که به ما مربوط می‌شود، سعی می‌کنیم در حد توانمان آن را انجام دهیم، به عنوان مثال استحکام بخشی به بناهای تاریخی از اهمیت زیادی برخوردار است.

گذر آقانورالله نجفی و گره کهنه

وزیر میراث فرهنگی در مواجه با سوالی درباره وضعیت گذر آقانورالله نجفی، تصریح کرد: موضوعات مشابه مثل انجام برخی فعالیت‌های عمرانی و خدماتی در شهرها با قوانین میراث فرهنگی تعارضاتی پیدا می‌کند، مسئله جدیدی نیست. اما موضع ما حفظ میراث فرهنگی به عنوان هویت و شناسنامه ملت است، بنابراین ما اصولاً معامله نمی‌کنیم و قوانین کارشناسی خود را در حفظ میراث فرهنگی انجام خواهیم داد.

وی افزود: وزارت میراث فرهنگی مجموعه‌های کارشناسی دارد که این مجموعه‌ها با تجربه طولانی و بر اساس آئین‌نامه‌های دقیق کارشناسی می‌توانند بررسی خاص و موردی انجام دهند داشته باشند و پیشنهادات دقیق کارشناسی ارائه دهند تا برخی معضلات حل شود. درباره این پروژه خاص هنوز مطالعه نکردم و پس از بررسی، این مورد را پیگیری خواهم کرد.
با گفتنی است، در طی بازدید وزیر میراث فرهنگی از مجموعه جهانی نقش جهان، ضرغامی دستور افزایش ساعات بازدید کاخ عالی‌پو تا ۸ شب را داد.

کد خبر 5371734

منبع: مهر

کلیدواژه: عزت الله ضرغامی مسجد شیخ لطف الله وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی فرونشست زمین بوشهر ویروس کرونا آمار کرونا روز دانشجو کرمانشاه سانحه تصادف گرگان آلودگی هوا عکس استانها واکسن کرونا شیراز مراسم تودیع و معارفه ایلام گنبد مسجد شیخ لطف الله وزیر میراث فرهنگی پروژه های مرمتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۹۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است

به گزارش خبرآنلاین، استان اصفهان از دو منظر به خطرناک‌ترین استان کشور در «فرونشست» تبدیل شده است.

دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «زمان طلایی زمین سست» نوشت: استان اصفهان از دو منظر به خطرناک‌ترین استان کشور در «فرونشست» تبدیل شده است. مطالعات زمین‌شناسی نشان می‌دهد، اگرچه استان خراسان‌رضوی به لحاظ بیشترین پهنه درگیر فرونشست، اول است، اما بیشترین شهرهای در معرض فرونشست، در استان اصفهان است.

ضمن آنکه باتوجه به تراکم جمعیت در شهرهای اصفهان، این استان در این زمینه حادترین استان کشور در مساله فرونشست به حساب می‌آید.

اصفهان در دوراهی مهار فرونشست یا بروز تبعات ۴گانه این پدیده قرار دارد.

مهار فرونشست از طریق کنترل کشاورزی‌های آب‌بر و پایان دعوای استانی برسر زاینده‌رود امکان‌پذیر است.

درغیر اینصورت افت ارزش ملک یکی از ۴ پیامد منفی فرونشست خواهد بود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902134

دیگر خبرها

  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند